Gojković: Konstitutivna sednica do 4. juna

Objavljeno: 24. 05. 2016.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da još ne zna tačan datum održavanja konstitutivne sednice parlamenta, ali da će ona biti održana u zakonskom roku, do 4. juna.

“Ne bih da nagađam datum, ne zavisi samo od moje volje, potreban je širi dogovor, jer se na konstitutivnoj sednici biraju predsednik i potpredsednici parlamenta, te je potreban širi dogovor ko će biti te ličnosti”, rekla je Gojkovićeva je novinarima u Beogradu.

Gojkovićeva, koja je funkcionerka SNS-a, podsetila je da će u petak biti održana sednica Predsedništva SNS-a, a u subotu skupština stranke, ali je dodala da je od skupštine stranke važnije da premijer još razmišlja kako će izgledati sastav nove vlade i piše njen program. “Nakon toga obaviću konsultacije sa mandatarom Aleksandrom Vučićem i šefovima poslaničkih grupa, koje su u procesu formiranja, i dolazi do zakazivanja sednice. To je vrlo kratak rok”, rekla je Gojkovićeva.

Podsetila je da će konstitutivna sednica Skupštine AP Vojvodine biti održana 2. juna i dodala da će se i ona “kretati u tim datumima”.

Upitana da li će sednica biti održana 1. ili 3. juna, Gojkovićeva je rekla da sednica može biti održana i 4. juna, a na komentar novinara da pre 28. maja javnost neće znati kada će biti konstitutivna sednica, rekla je da je to svakako uskoro.

Izvor: Tanajug

Leave a Reply