Predsednik PSS u službi politike: Tražio od članova da glasaju protiv Vučića

Objavljeno: 06. 04. 2017.

Kako je Telegraf juče objavio u svom tekstu predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović zahtevao je od članova da glasaju protiv Vučića. Kako se navodi u tekstu, „Mijailović veče uoči izbora pokušao da lobira kod svog članstva da ne glasaju za Aleksandra Vučića“, što se vidi iz sms poruke koju je redakciji Telegrafa dostavio jedan od nezadovljnih članova PSS-a. (slika sms-a). U sms poruci, Mijailović traži od članova sindikata da izbegnu zaokruživanje broja 6 na izborima.

viber image

Izvor: Telegraf (MC twitter)

„Nisam verovao da je ušao u političke vode. Nisam verovao za restorane, prevaru sa stanovima i sve ono što su mediji pisali o njemu nedavno. Sada počinjem da verujem da u tome ima istine. Odakle mu pravo da nas savetuje za koga da glasamo. Napustiću sindikat, jer mi je sada jasno da Mijailović više nije policajac, već da verovatno radi za nekog političara“, rekao je policajac koji je prosledio poruku. On je dodao su njegove kolege i on čuvari građana i to tako treba da ostane. „ Ko hoće u politiku, neka ode iz policije, ima mladih koji jedva čekaju na ovaj posao“, kazao je za Telegraf.

Do sada smo pisali o zloupotrebama i politikanstvu kojem je očigledno sklon predsednik PSS Veljko Mijailović, i takođe objavili pritužbe nezadovoljnih policajaca, članova sindikata. (Surova zloupotreba policije i policajaca u kampanjiOptužbe za korupciju na račun Veljka Mijalilovića PSSProtesti policije i vojske – sindikalizam ili politika?)

Tada smo ukazali da postoji sprega politike i novca koja je povezana sa protestima PSS-a, i da postoji politička pozadina delovanja Mijailovića, što je evidentno iz javnog podržavanja jednog od kandidata na predsedničkim izborima. Zbog toga je CIK bio meta oštrih napada PSS-a i njegovog rukovodstva.

Na fejsbuk stranici „Protesti protiv diktature“ pojavila se i ideja da se u subotu, kada je zakazan protest PSS, podrži ovaj skup. Iz svega navedenog očigledne su političke ambicije predsednika PSS Veljka Mijailovića, a ne kako se do sada predstavljao kao  borac za prava policajaca.

Leave a Reply