Stefanović: Uhapšen direktor Resavice zbog primanja mita

Objavljeno: 19. 04. 2017.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Resavica S.Dž. zbog primanja mita u iznosu od 30.000 evra, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

D.Ž. je krajem 2016. i početkom 2017. od V.M, sina izvršnog poverioca preduzeća čiji je direktor, zahtevao novac kako bi platio odštetu, koji je Resavica morala da isplati po pravosažnoj presudi suda u Jagodini, rekao je Stefanović i precizirao da je S.Dž uhapšen u kući čoveka od kojeg je uzeo novac koji je bio obeležen.

“Akcija je pokazatelj odlučnosti da se država obračuna sa korupcijom, organizovanim i svim ostalim vidovima kriminala. Pokazali smo da niko ne može biti zaštićen ili povlašćen na bilo koji način, niti će ga funkcija štititi ukoliko se ogrešio o zakon”, rekao je
Stefanović novinarima nakon susreta sa grčkim kolegom Nikolaosom Toskasom.

S. DŽ. (52) je, kako je policija precizirala u saopštenju, odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica” – Resavica.

“Sumnja se da je S.DŽ. krajem 2016. i početkom 2017. godine, od osobe koja je u srodstvu sa izvršnim poveriocem JP PEU Resavica zahtevao novac kako bi potpisao nalog za plaćanje, kao lice odgovorno za raspolaganje sredstvima izvršnog dužnika JP PEU Resavica i postupio po pravosnažnoj i izvršnoj presudi Višeg suda u Jagodini, kojom se usvaja tužbeni zahtev poverica protiv Resavice”, navodi se u saopštenju MUP-a i precizira da je S.DŽ. bio u obavezi da to izvrši.
Nakon isplate 38,9 miliona dinara na ime presude suda, osumnjičeni je na osnovu prethodnog dogovora, od oštećenog danas u kući poverioca primio mito u iznosu od 30.000 evra, kada je i uhapšen.

Direktor Resavice uhapšen je u kući čoveka od kojeg je zahtevao novac u vezi jedne presude suda u Jagodini.

Policija je kod njega pronašla obeležene novčanice.

Izvor: Beta

Leave a Reply