Za direktore 19 javnih preduzeća javilo se 177 kandidata

Objavljeno: 20.04.2017.

Novosti: Za direktore 19 javnih preduzeća javilo se 177 kandidataNa 19 okončanih javnih poziva za izbor direktora javnih preduzeća konkurisalo je ukupno 177 kandidata, pišu današnje Večernje novosti.

Kako navodi taj list, najviše zainteresovanih je za Pošte Srbije, gde je na javni konkurs za direktora tog javnog preduzeća stiglo 26 prijava.

Novosti saznaju da je u Ministarstvu privrede, na osnovu zahteva za dobijanje informacija od javnog značaja, za direktora Emisione tehnike i veza konkurisalo troje kandidata.

Na konkurs za direktora Koridora Srbije i Srbijagasa javila su se po četiri kandidata. Za direktora Državne lutrije prijavilo se 16 kandidata.

Nacionalnim parkom Kopaonik bi upravljalo 14, a Djerdapom 13 ljudi. Za rukovodjenje Transnaftom i Javnim preduzećem za skloništa kandidovalo se 12 zainteresovanih.

Po devet potencijalnih direktora se javilo na konkurs za Nacionalni park Tara, Skijališta Srbije i Elektromrežu Srbije.

Sedam prijava je stiglo na javne pozive za čelnike Puteva Srbije, Nuklearnih objekata Srbije, Stare planine i Rezervata Uvac.

Kako navode Novosti, po šest prijava stiglo je na konkurse za direktore tri javna preduzeća – to su Mreža-Most, Park prirode Mokra gora i Javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode.

Za ostala preduzeća, kako navode, još nisu istekli rokovi za prijavljivanje kandidata.

Izvor: Beta, Večernje novosti

Leave a Reply