Stefanović: Političari da prestanu sa pritiskom na tužilaštvo i sudove

Objavljeno: 11.05.2017.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas povodom suspenzije policajca u slučaju Zvezdana Jovanovića da političari ne treba da se bave istragama i da treba da prestanu sa pritiskom na tužilaštva i sudove.

“Treba pustiti nadležnima da rade svoj posao” poručio je Stefanović nakon sastanka sa Ministrom unutrašnji poslova Belorusije Igorom Šunjevičem.

Stefanović je poručio da ga ne interesuje kako se ko zove i preziva već da ga jedino interesu poštovanje zakona i to da li ga je neko prekršio.

“Mnogo je onih koji bi da budu policajci amateri i da se bave istragama. Imamo i političare koji se bave istragama”, kazao je Stefanović i poručio im da ne preuzimaju ulogu tužilaštva i sudova.

“Mnogo je laži izrečeno prethodnih dana”, kazao je Stefanović u vezi sa slučajem Zvezdana Jovanovića i poručio da će javnost o svemu biti obaveštena kad nadležni kompletno završe svoj posao.

Regionalna TV N1 prenela je 4. maja da je policajac Dalibor Karanović iz Bačke Palanke suspendovan pošto je priveo sina Zvezdana Jovanovića zato što nije imao lićnu kartu.

Pre nego što je policajac suspendovan, Jovanović, koji je osudjen zbog ubistva premijera Zorana Djindjića, uputio je pismo Stefanoviću i tražio od njega da “zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci” i da mu ne diraju porodicu.

 

Leave a Reply