Stefanović: Sve u vezi Marovića, kako zakon kaže

Objavljeno: 10.07.2017.

“Nema sumnje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova postupiti po zakonu, ukoliko otkrije gde se nalazi bivši visoki funkcioner vladajuće DPS Crne Gore Svetozar Marović”, izjavio je danas ministar Nebojšta Stefanović.

Stefanović je novinarima rekao da nije upoznat sa statusom poternice koju je raspisao Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica, zbog neodazivanja Marovića na izdržavanje zatvorske kazne od 3 godine i devet meseci.

“Moram da proverim kakav je status te poternice. U slučaju da postoji, preduslov je da mi otkrijemo gde se gospodin Marović nalazi. Videću sa sudom kakva je procedura dalja. Nema spora da će ministarstvo raditi u skladu sa zakonom”, kazao je Stefanović.

Kako je ranije rekao predsednik Osnovnog suda u Kotoru, Branko Vučković, Interpolova poternica je izdata radi pronalaska i dovođenja osuđenog Svetozara Marovića na izdržavanje izrečene kazne zatvora od tri godine i devet meseci u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija – Spuž.

Kako je rekao kazna je izrečena po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici, zbog dva produžena krivična dela, zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dela izvršenog na organizovan način.

Inače, Marovićev advokat je ranije tražio odlaganje odsluženja zatvorske kazne iz zdravstvenih razloga.

Podsetimo, bivši visoki funkcioner Crne Gore i predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović priznao je prošle godine sve za šta ga tereti crnogorsko Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala u vezi sa nezakonitim poslovima u opštini Budva. Marović se teretio da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja putem podstrekivanja, izvršeno na organizovan način, i produženo krivično dela prevare, izvršeno na organizovan način, pri čemu je opština Budva oštećena za više desetina miliona evra.

Izvor: Blic, Tanjug

Leave a Reply