Agencija pokrenula vanredni postupak kontrole imovine Jovanovića

Objavljeno: 17.10.2017.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je vanredni postupak provere imovine Čedomira Jovanovića, poslanika i lidera LDP-a, a nakon pisanja medija da je Lučka kapetanija u Visu zabranila plovidbu njegovoj jahti, koja je bila “nezakonito korišćena”, piše Blic.

Gotovo svi hrvatski mediji objavili su priču da je navodno brod Jovanovića pod inspekcijskim nadzorom, kao i da je u toku istraga, a nakon dojava da se “nezakonito koristi”.

Kako se navodi, na njemu je inače uživala glumačka ekipa filma “Mama Mija”, koja je tu snimala i neke kadrove.

Ova informacija je za srpsku javnost bilo iznenađenje, jer nije poznato da lider LDP-a u svom vlasništvu ima jahtu. To nije navedeno ni u njegovoj imovinskoj karti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj je kao narodni poslanik dužan da prijavi sve što se nalazi u njegovom vlasništvu.

U slučaju da se ta jahta zaista nalazi u vlasništvu Jovanovića, Agencija za borbu protiv korupcije mogla bi da podigne krivičnu prijavu protiv njega zbog prikrivanja imovine.

Agencija: Proveravamo

“Imajući u vidu navode medija, kao i podatke iz izveštaja o imovini i prihodima koje je Agenciji dostavio funkcioner Čedomir Jovanović, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je dana 13. oktobra 2017. godine vanrednu proveru podataka iz Izveštaja ovog funkcionera. O ishodu kontrole javnost će biti obaveštena”, stoji u odgovoru koji je Agencija dostavila listu “Blic”.

I jeste i nije njegova jahta

Sam Jovanović za “Blic” nije želeo da odgovori da li je pomenuta jahta zaista u njegovom vlasništvu, kao ni da li ima ikakve veze sa dešavanjima u Visu.

“Najbolje je da Agencija utvrdi istinu i uradi ono zbog čega je i osnovana, kao i da o tome obavesti javnost”, kratko je rekao Jovanović.

O jahti u Visu međutim govorio je za hrvatske medije.

“Ekipa filma “Mama Mija” zamolila me da snimi neke scene, zbog čega su, rekli su mi, postavili kameru na moje plovilo. O istrazi ne znam ništa”, rekao je Jovanović za “24sata.hr”.

U izjavi datoj RTS-u demantovao je, međutim, da je reč o njegovom brodu.

“Tačno je samo da ponekad ronim oko Visa i da koristim gumeni čamac koji nije moje vlasništvo, ali neću kriti kada ga budem kupio”, rekao je Jovanović.

Izvor: Blic

Leave a Reply