Uhapšen Peđa Mališanović – CIK ukazivao na njegove zloupotrebe kao zastupnika Azotare

Objavljeno: 22.11.2017.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su Mališanović Peđu odgovorno lice preduzeća DOO ”Kompani SU Azotara”, zbog postojanja osnova sumnje da je  izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Podsećamo, CIK je pre nekoliko meseci pisao o zloupotrebama koje je počinio Mališanović kao zastupnik Azotare i šteti nanetoj Republičkoj direkciji za robne rezerve.  Nedugo potom je usledila reakcija nadležnih organa, a sada i hapšenje za druge počinjene zloupotrebe u cilju sprečavanja korupcije i kriminala.

Izvor: Subotica Info

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, postoje osnovi sumnje da je Mališanović u saradnji sa J.Ć., takođe odgovornim licem Azotare,  u periodu od juna 2013. do septembra 2015. godine na ime neizmirenog dugovanja prema PD ’’Grain International’’ Novi Sad ovom privrednom društvu prepisao u vlasništvo veštačko đubrivo u količini oko 1.600 tona, koje nisu imali na svojim zalihama. Sumnja se i da ovom privrednom društvu nisu izmirili dospele obaveze na ime preuzetih sirovina za proizvodnju, iako su ih prodali i naplatili od svojih kupaca.

Na ovaj način Mališanović je, kako se sumnja, ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 993.823 evra, za koliko je i oštećen PD ’’Grain International’’ Novi Sad. Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako je CIK u jednom od prethodnih testova rekao, Mališanović je za štetu nanetu Republičkoj direkciji za robne rezerve (RDRR) tokom 2011. godine u iznosu od preko 1.8 miliona evra, dobio samo uslovnu kaznu od Osnovnog suda u Subotici.

 

 

Pročitajte još:

Za pričinjenju štetu Direkciji za robne rezerve od skoro dva miliona evra zastupnik „Azotare“ Mališanović dobio samo uslovnu kaznu

 

Leave a Reply