Ne da(vi)mo Beograd prikuplja potpise – očekuju da će predati listu do kraja nedelje

CPI

Objavljeno: 26.01.2018.

Piše: Katarina Stamatović 

Tokom protekle nedelje aktivisti okupljeni oko Inicijative Ne da(vi) mo Beograd, počeli su sa prikupljanjem potpisa gradjana kako bi se i njihova lista kandidata našla u trci za gradonačelnika. Štandove za prikupljanje podrške postavili su u nekoliko gradskih opština, a CIK je prateći predizborne aktivnosti obišao i njihov štand.

Radomir Lazović predstavnik Inicijative Ne da (vi) mo Beograd rekao je za CIK da očekuje da će potpise prikupiti do kraja nedelje, jer smatraju da imaju podršku građana.

Prikupljanje potpisa u Jurija Gagarina

Lazović je napomenuo da su planirali da samostalno izađu na predstojeće izbore, kao i to da nisu želeli da se pridruže nijednom od postojećih kandidata.

Skupljanje potpisa Ne da(vi)mo Beograd na Novom Beogradu

“Na ove izbore želimo da izadjemo samostalni, bez predizbornih obećanja isključivo uz gradjane koji su pratili i podržavali naš program”, rekao je Lazović.

Predstavnik ove inicijative je napomenuo da će se na njihovoj kandidatskoj listi naći aktivisti ove inicijative, kao i mnogi urbanisti, arhitekte i drugi koji su pratili i podržavali programe ove Inicijative u proteklom radu.

“Na našoj listi će se naći svi oni ljudi koji su doprineli radu ove inicijative. Neće biti samo poznatih koji će nam krasiti listu, već će to biti naši aktivisti, arhitekte, urbanisti, pa i svi drugi koji su doprineli da rad ove inicijative postane nešto važno za gradjane”, istakao je on.

Iako nemaju jasan program koji će predstaviti građanima, napominju da žele da program stvore zajedničkim snagama upravo uz pomoć građana.

Na pitanja o finansiranju i oglašavanju, Lazović je za CIK rekao da će se truditi da budu što transparentniji, ali zbog

Prikupljanje potpisa NBG

ograničenog pristupa u medijima, nastaviće da se reklamiraju putem društvenih mreža, jer trenutno to vide kao jedini vid promocije.

“Naša reklama je kao što vidite ovde improvizovani reklamni materijal i oni materijali koje smo inače koristili promovišući svoje ideje. Kao što znate, mi koristimo društvene mreže kako bi gradjani čuli za nas i podržali naš dosadašnji rad. Nećemo imati bilo kakav drugi vid reklamiranja, jer mislimo da za nas nema prostora u medijima” zaključio je Radomir Lazović.

Leave a Reply