Presečen lanac ilegalne trgovine akcizama, uhapšeni carinici zbog mita

Objavljeno: 05.02.2018.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedam osoba, među kojima i dva carinska službenika zbog sumnje da su primili i davali mito. U akciji MUP-a u kojoj je presečen lanac ilegalne trgovine akciznom robom, zaplenjeno je 7.920 paklica cigareta i uhapšeno sedam osoba.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i krijumčarenje uhapšeni su carinski službenici M. V. (1971) i V. G. (1973), kao i M.B. (1983), D.M. (1958), D.D. (1958), I.D. (1953) i P.B. (1954).

Kako je saopštio MUP, carinski službenici se sumnjiče da su u više navrata, preko graničnog prelaza Bajmok, ostalim osumnjičenima omogućili ilegalni prenos cigareta,  za šta su kao protivnaknadu uzimali novac. Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja ilegalnog prenosa cigareta preko državne granice, u čemu ih je sprečila policija.

Tom prilikom u prepravljenim bunkerima u dva putnička vozila, policija je  pronašla 7.920 paklica cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije i Makedonije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici, rečeno je iz MUP-a.

Leave a Reply