Koalicija oko DS predstavila „crnu knjigu“ loših odluka u Gradu

Objavljeno: 13.02.2018.

Piše: Dragana Krunić

Ispred Starog Dvora danas su predstavnici izborne liste 4 „Da oslobodimo Beograd“ predstavili takozvanu „crnu knjigu“, iliti vebsajt  kojim su hteli da skrenu pažnju na to šta je protekle četiri i po godine radila gradska vlast.

Ispred koalicije govorio je Zoran Alimpić koji je rekao da su se okupili upravo ispred zgrade u kojoj se nalaze kabineti gradonačelnika i gradskog menadžera koji su u proteklom mandatu napravili mnogo loših i pogrešnih odluka po Beograd. Kako je kazao ovo nije crna kampanja, već su slučajevi u crnoj knjizi proverljivi i tačni, a crnom su je nazvali zbog lošeg vođenja grada.

„Pola godine kao privremeni organ Grad su vodili Vesić i Mali, i posle još četiri godine, i za to vreme učinjeno je toliko toga pogrešnog, koruptivnog i lošeg, da je to teško nabrojati. Zbog toga smo napravili crnu knjigu, koja je zbirka loših stvari koje je napravila naprednjačka vlast napravila od 2013. do 2018. Kada su dolazili na vlast oni su imali belu knjigu svojih obećanja, od toga nisu  sproveli nista, i tu belu knjigu sada ne spominju, ali su popunili crnu knjigu pogrešnih, koruptivnih i loših odluka za grad Beograd“, rekao je Alimpić.

On je pozvao građane da posete sajt crnaknjiga.info i informišu se o svemu što je tamo objavljeno kako bi doneli pravu odluku na predstojećim izborima.

Na pitanje novinara zbog čega nisu napravili i crnu knjigu Dragana Đilasa i njegove uprave Beogradom, Alimpić je rekao da nisu jer se u medijima o opoziciji već nekoliko godina vodi crna kampanja, i da je toga građanima dosta.

Upitan ponovo da li ga je sramota što je bio neko ko je radio sa Đilasom dok je bio gradonačelnik,  a i s obzirom na projekte kao što su most na Adi, duga koji je ostao, ili Puzzle grada, Alimpić je istakao da nema čega da se stidi.

„Most na Adi je završen u roku, most na Adi nije nešto čega treba da se stidimo. A Puzzle grad je postao đubrište kada ga je ova vlast srušila“, kazao je Alimpić.

Vesna Rakić- Vodinelić ukazala je na jednu vrstu slučajeva koji se pojavljuju u crnoj knjizi i koji su problem ove vlasti, a to su javne nabavke i nedovoljna kontrola funkcionera od strane Agencije za borbu protiv korupcije.

 

Leave a Reply