Dnevna doza obećanja: 19. februar, 2018.

Objavljeno: 20.02.2018.

Vuković (Šta radite bre): Hitno rešiti pitanje parkinga kod KCS-a

Grupa građana “Šta radite bre – Marko Bastać” ukazala je na neophodnost hitnog rešavanja problema sa parkingom u zoni Kliničkog centra Srbije (KCS). Kandidat za gradskog odbornika na toj listi Jasminko Hadžisalihović je najavio osnivanje gradske advokatske kancelarije.

„Svi koji su makar jednom imali potrebu da kolima stignu do KCS-a znaju koliko je teško, a nekada i nemoguće naći parking. Nisu retke situacije kada i bolnička kola zbog zakrčenosti saobraćaja ostaju zaglavljena u kolonama”, rekao je Branislav Vuković, kandidat za odbornika na listi “Šta radite bre – Marko Bastać”.

 U cilju najhitnijeg rešavanja saobraćajnog kolapsa koji otežava rad svim zaposlenim u KCS-u i ugrožava zdravlje pacijenata, mi bi sa pozicije gradske vlasti uveli garaže na sprat, koje će smanjiti pritisak na ove ulice, izjavio je Vuković.

Dodao je da će osposobiti parking ispod Mostarske petlje i obezbediti “šatl prevoz” zaposlenim zdravstvenim radnicima i pacijentima, navodi se u saopštenju.

Kandidat za gradskog odbornika na toj listi Jasminko Hadžisalihović je najavio osnivanje gradske advokatske kancelarije.

“Beograd je grad obespravljenih ljudi. Svi koji su nekada imali neki problem zarobljeni su u beskrajnim birokratskim lavirintima nepravde. Njih je kreirala politička elita i na njima gradi sistem koji štiti interese krupnog kapitala i kvazielite”, rekao je Hadžisalihović, navodi se u saopštenju.

NOPO: Ugledajmo se na Tokio, umesto metroa – cepelin

Kandidat “za zamenika gradonačelnika” sa liste Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) Jovan Vuković, koji je na listi kao zanimanje naveo predsednik, razgovarao je sa posetiocima Avalskog tornja, kojima je obećao da će mesto na kome se nalaze biti početna stanica “gradskog cepelina”.

“Ugledajmo se na Tokio. Hajde u školu i na posao i na pijacu i u bolnicu i gde sve treba da se vozimo ‘cepelinom’. Neka Beograd bude prvi u Evropi”, rekao je Vuković.

Navodi i da je “potpisao ugovor sa nemačkom kompanijom ‘Cepelin Luftšiftehnik'”, a o detaljima ugovora nije želeo da komentariše.

“Predsednik” je okupljenim pristalicama objasnio da će stanica “gradskog cepelina” zameniti projekat metroa i dodao da “Mali i Vesić nemaju pojma. Đilas isto nema pojma.”

Da se političari u poslednje vreme sve više okreću nekoj vrsti političke satire, kao što je to u slučaju Belog Preletačevića, pokazala je i lista NOPO, na kojoj se nalaze predsednik, feministkinja, “čitač brojila”, kalfa, salivači strave, cvetići, homeopate…

Najstariji kandidat na listi je muzičar i ima 66 godina, dok su najmađi “suvozač” i “protejerej” sa po 22 godine.

Inače NOPO je bivša parlamentarna politička stranka, registrovana kao partija koja zastupa vlašku nacionalnu manjinu, a osnivač i predsednik je Nikola Tulimirović.

SRS: Izgraditi spomenik Draži Mihailoviću

Nosilac liste Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović razgovarali su sa građanima u Knez Mihailovoj ulici i tom prilikom predložili da most preko Ade ponese ime generala Dragoljuba Draže Mihailovića kao i da mu se izgradi spomenik.

“Krajnje je vreme da se taj dug oduži i da se Draži Mihailoviću podigne spomenik kakav zaslužuje i da se jedan od gradskih objekata, velikih gradskih objekata, nazove njegovim imenom”, rekao je Šešelj.

Istakao je da je Beograd skupo platio most preko Ade.

“Zbog Đilasove vlasti koja se ugrađivala na raznorazne načine, most je koštao dvaput skuplje nego što u novcu vredi, a još nisu ni sve okolne saobraćajnice dovršene. Ali, taj novac je novac građana Beograda i građana Srbije. Iako je delom pokraden, onaj deo koji je ugrađen u most, most čini mostom svih građana Beograda”, naveo je Šešelj.

Prokić: Gorući problem neodržavanje postojećih resursa

Jedan od gorućih problema srpske prestonice je nesposobnost da se održavaju postojeći resursi, izjavio je kandidat liste “Dr. Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” Nenad Prokić tokom kampanje “Za čist Beograd”.

Prokić je rekao da Novi Beograd, srećom, nije delio sudbinu starog dela grada koji je u poslednja dva milenijuma 138 puta rušen, paljen i bombardovan, što je u proseku svakih petnaest godina, ali da se čak i tu vidi “nemogućnost i nesposobnost održavanja onoga što je već izgrađeno”.

“Kod Palate Srbija postojalo je zeleno ostrvo koje je uklonjeno prilikom Putinovog boravka u Beogradu i koje do dan-danas nije vraćeno. Ako niko od nadležnih ne može da se seti, mi ih evo podsećamo na tu obavezu”, rekao je Prokić, saopštila je ta stranka.

Mitrović: Mirijevo 2022. dobija metro, gradnja od 2020.

Kandidat sa liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”, profesor Mašinskog fakulteta, Časlav Mitrović rekao je da će dve linije metroa u Beogradu početi da se grade 2020. godine i biće završene 2022, a vrednost posla je oko dve milijarde evra i sredstva su obezbeđena.

“Jedna linija metroa će ići od Makiškog polja do Mirijeva u dužini od 22 kilometra i Mirijevci će 2022. moći da se provozaju metroom”, rekao je Mitrović, koji je zajedno sa kandidatom sa te liste Živoradom Nikolićem u Mirijevu predstavio projekat za metro i razgovarao sa građanima.

“Druga linija će biti od Zemuna do Ustaničke ulice”, dodao je Mitrović.

Mitrović je naveo da će gradnja početi 2020. godine i građani Mirijeva će 2022. prvi put da krenu metroom u grad”.

Rekao je da je gradska vlast još 2008. obećala da će metro početi da se gradi 2009. godine, što se nije desilo.

“Možemo da kažemo da smo obezbedili sredstva koja će biti između 1,8 i 2,2 miliajrde evra u prvom trenutku odnosno za prve dve linije, koje će biti povezane sa Boevozom”, naveo je Mitrović.

Mitrović kaže da će jedna linija imati početnu stanicu upravo u Mirijevu.

Ističe da su ranije vlasti uglavnom obraćale pažnju na drumski saobraćaj u gradu i da je zato saobraćaj zagušen, nedodstaju parking mesta i slično, kao i da je ‘gradski prevoz na ivici zagušenja’.

Miloš Jovanović: Beogradu treba opera

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović navodi da ako DSS bude na vlasti u Beogradu napraviće zgradu opere koju će, u kulturnoj celini, povezati sa Muzejom savremene umetnosti.

Miloš Jovanović je na konferenciji za novinare Demokratske stranke Srbije predstavio projekat DSS-a – Koridor kulture koji bi povezao Ušće i Kalemegdan.

“Ideja je da se pešačko-biciklističkim mostom povežu te dve celine, kako bi dobili jednu objedinjenu, prvenstveno kulturne namene”, rekao je Jovanović. 

Navodi da bi se pešačkim mostom povezali Kalemegdan i Ušće.

“Pešačkim mostom bismo, dakle ne gondolom, koja nije ni estetski ni funkcionalno primerena tom ambijentu, povezali Kalemegdan i Ušće. S jedne strane, kad se pređe most imali bi zgradu opere i baleta, s leve MSU, ostalo bi bila velika pešačka zona”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, stvar prestiža svakog grada je da ima operu, Pariz ima dve opere, Beograd nijednu.

“To bi bilo idealno i za kulturu, za promenade i za Beograđane”, ocenio je Jovanović.

Vesić: Do 2025. svaka kuća na teritoriji grada imaće kanalizaciju

Kandidat za gradskog odbornika sa liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” Goran Vesić obišao je naselje Mali Mokri Lug gde je sa građanima razgovarao o raznim problemima i tom prilikom rekao da je plan da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima kanalizaciju. 

“Jedna linija metroa će ići od Makiškog polja do Mirijeva u dužini od 22 kilometra i Mirijevci će 2022. moći da se provozaju metroom”, rekao je Mitrović, koji je zajedno sa kandidatom sa te liste Živoradom Nikolićem u Mirijevu predstavio projekat za metro i razgovarao sa građanima.

Leave a Reply