CPI Presek 20h – Birališta zatvorena; izlaznost u 19 časova 48,5%

Objavljeno: 04.03.2018.

Biračka mesta zatvorena su u 20 časova, a prema poslednjim podacima u 19 časova, na biračka mesta izašlo je oko 48,5% birača.

Na biračkom mestu  111 opštine Palilula, došlo je do fizičkog kontakta između članova biračkog odbora kako su zabeležili naši posmatrači.

Kada je u pitanju biračko mesto 41 Stari Grad, licu koje je izbrisano iz biračkog spiska zbog promene prebivališta, dozvoljeno je da glasa nakon čega su članovi biračkog odbora tražili eventualno poništavanje glasanja na ovom izbornom mestu. Na kraju je doneta odluka da se navedena nepravilnost unese u zapisnik. O eventualnom poništavanju ovog biračkog mesta konačnu odluku bi trebala da donese Gradska izborna komisija.

Na biračkom mestu 28 u Kaluđerici, biračkom mestu 30 Kamendol Grocka i biračkom mestu 26 Vračar  prema poslednjim podacima našim posmatračima nije dozvoljeno da prisustvuju brojanju glasova.

Dan je protekao bez većih nepravilnosti: najčešće su to tehničke  greške biračkog odbora u potpisivanju izvoda iz biračkog spiska ili rukovanja sprejom i UV lampom, kao i upotreba telefona od strane članova bitačkih odbora, a evidentirani su pojedinačni incidenti koji nisu značajno omeli izborni proces.

U Beogradu su danas održani lokalni izbori na kojima je pravo glasa imalo 1.606.693 birača, glasalo se na 1.185 biračkih mesta, od 7 do 20 s, a za 110 mesta u Skupštini grada Beograd borile su se 24 izborne liste.

O preliminarnim rezultatima i atmosferi iz izbornih štabova informisaćemo vas tokom večeri.

Leave a Reply