CPI Smederevska Palanka: Birališta zatvorena, izlaznost 58.69%

Objavljeno: 25.03.2018.

Biračka mesta u Smederevskoj Palanci zatvorena su u 20 časova, a prema poslednjim podacima posmatrača CPI, na osnovu reprezentativnog uzorka, na biračka mesta izašlo je 58.69% birača.

Tok izbora u ovoj opštini pratili su posmatrači Centra za praćenje izbora i izbornih procedura na 19 biračkih mesta.

Od značajnijih nepravilnosti posmatrači su zabeležili to da se na biračkom mestu broj 12 u Goloboku i  biračkom mestu 14 u Grčcu pojavio Radoslav Milojičić Kena, kandidat za odbornika, što predstavlja ozbiljno kršenje procedura, narušava tok glasanja i definiše se kao pritisak na birače.

Na biračkom mestu broj 40 jedna osoba je želela da prijavi šest birača, ali je birački odbor odbio da izađe na teren sa obrazloženjem da jedna osoba ne može da prijavi šest sprečenih lica.

Prema našim podacima evidentirano je nešto manje od 1% tehničkih nepravilnosti i jedan incidenat.

Kako naši zbirni podaci pokazuju, dan je protekao uglavnom bez većih nepravilnosti: najčešće su to bile tehničke greške biračkog odbora u potpisivanju izvoda iz biračkog spiska ili rukovanja sprejom i UV lampom, a evidentiran je jedan pojedinačni incident.

Sve navedeno nije značajno ometalo izborni proces, i nije uticalo na ishod glasanja.

U Smederevskoj Palanci su 25. marta održani lokalni izbori za odbornike u Skupštini opštine Smederevska Palanka. Pravo glasa imalo je 41.937 birača, glasalo se na 49 biračkih mesta, od 7 do 20 časova, a za 49 mesta u Skupštini opštine Smederevska Palanka se  borilo 7 izbornih lista.

  

Leave a Reply