Rezultati izbora u Smederevskoj Palanci: Najviše glasova osvojila SNS 69.64%

Objavljeno: 25.03.2018.

Na osnovu obrađenih podataka sa 19 biračkih mesta, na današnjim izborima u Smederevskoj Palanci, najviše glasova osvojila je izborna lista “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Smederevsku Palanku- Srpska napredna stranka”, i to 69.64%, pokazuju podaci Centra za praćenje izbora i izbornih procedura (CPI). Druga po broju osvojenih glasova je lista “Palanka u srcu – Dr Nikola Grujić- Radoslav Milojčić” sa 11.04%, potom “Narodna stranka – Vuk Jeremić” 7.41%, pa koalicija SPS i JS koja je osvojila 5.84% glasova.

Lista Dveri – Nova Srbija – Miloš Popović osvojila je 2.71%, a lista “Savez za jaku Palanku – Dušica Savić – Jaka Srbija – Most” osvojila je 1.81% glasova, dok je 1.51% glasova imala izborna lista “Dajem reč – Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj, Pokret snaga Srbije – BK – Dragomir Karić, NARODNI SLOBODARSKI POKRET – Miroslav”.

Podsetimo, danas su u Smederevskoj Palanci održani lokalni izbori, iliti izbori za odbornike u Skupštini opštine Smederevska Palanka. Pravo glasa imalo je 41. 975 birača, a za 49 odborničkih mesta borilo se sedam izbornih lista. Birališta su  zatvorena u 20 časova, a ukupna izlaznost, prema podacima CPI, je 58.69%.

 

 

Leave a Reply