Ko je policajac koji je, zajedno sa sinom, uhapšen u Vrbasu zbog trgovine drogom?

Objavljeno: 01.06.2018.

Piše: Dragana Krunić

U Novom Sadu pre nepuna dva dana policija je, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila policijskoj službenika iz Vrbasa Igora Stijepovića (1970), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. U ovoj uspešnoj akciji MUP-a, u cilju borbe protiv kriminala i korupcije, uhapšen je i njegov sin M.Stijepovića (1993) zbog postojanja  osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Kako je tada navedeno u saopštenju za javnost, pretresom porodične kuće Stijepović policajci su pronašli dva kilograma i 600 grama marihuane upakovane u šest paketa, tri pištolja, 150 komada municije različitog kalibra, okvire za pištolje i automatske puške, kao i 2.200 evra.

Poznat po bahatosti i maltretiranju sugrađana

Mnogo puta je Stijepović pijan maltretirao ljude po Dobrom Bačkom Polju, odakle je on, niko nije smeo da ništa kaže, niti uradi…Pretio je pištoljem, bio bahat…“

Igor Stijepović radio je kao policajac, ali i operativac. Kako CIK saznaje, a navode to stanovnici Vrbasa i okoline, policajac Stijepović, već dugo je poznat kao saradnik kriminalnih grupacija u Novom Sadu, a među sugrađanima je okarakterisan kao bahat i sklon maltretiranju ljudi u mestu gde je živeo, i to nemalo puta. Kolokvijalno rečeno, za njega u Vrbasu i okolini kažu da je bio „strah i trepet“. Kako kažu, za njih je hapšenje policajca Stijepovića radosna vest.

O konekcijama sa kriminalom već 2004. – Sem sadašnjeg Ministra i rukovodstva MUP-a niko se ranije nije “uhvatio u koštac” sa ovom kriminalnom grupom 

Njegova povezanost sa kriminalnim strukturama isplivala je na površinu otprilike 2011. godine, kada je bio pod prismotrom Bezbednosno informativne agencije (BIA), zbog umešanosti u delovanje grupe koje predvodi Goran Kovačević, poznatiji kao Goranac. Tom prilikom uhapšen je Goranac, a pod informativnom obradom bili su Stijepović, kao i još jedan policijski službenik iz Novog Sada. Međutim, očigledno je da niko od nadležnih tada nije bio spreman da se obračuna sa korumpiranim, i sa kriminalom povezanim, policijskim službenicima. Postavlja se pitanje šta su tadašnji ministri i predstavnici MUP-a radili, ako se nisu bavili korupcijom i kriminalom u svojim redovima (?!)

Prema mišljenju bivših kolega, Stijepović je deo kriminalne mreže još od 2003/4. godine, otkada većinu pretresa i policijskih akcija, dojavom pripadnicima kriminalnih struktura, sabotira. Već tada, 2004. unutrašnja kontrola imala je informacije o povezanosti Igora Stijepovića sa kriminalom, te i umešanosti drugih policijskih službenika. Kako naši izvori potvrđuju, Izveštaj o konekcijama te vrste dospeo je i do tužioca, a sam Stijepović nije negirao povezanost. Ipak, slučaj je u tužilaštvu zastao, a potom i zastareo. Od tog perioda do sada promenila su se tri ministra policije, i do ovog trenutka, do ove uspešne akcije Ministarstva unutrašnjih poslova, niko nije preduzeo ništa po pitanju privođenja i ispitivanja policajca Igora Stijepovića. 

Takođe, poznato je i da je Stijepović kriminalce u Crvenci i Sivcu je „čuvao“ i oko trgovine zaštitnim sredstvima za poljoprivredu, takozvani herbicidi. Mimo toga, lokalci govore da je za Meridijan kladionice kontrolisao i opominjao veće dužnike, bio neka vrsta „uterivača dugova“.

Nezvanično saznajemo, da je za svoje „usluge“, odnosno pomoć, dobijao novčane naknade, ali indirektno, preko tekućeg računa svojih bliskih prijatelja.

Zataškao krađu u „Tehnomaniji“

Pre otprlike dve, tri godine u Vrbasu se dogodila velika krađa tehnike i opreme u „Tehnomaniji“. Pretpostavljalo se da se radi o velikim ciframa i da iza toga stoji neko od članova kriminalnih struktura. Međutim, sve ukradene stvari, svi dokazi sklonjeni su, i to priče kažu da je upravo to učinio Stijepović, kako bi zataškao slučaj.

Leave a Reply