Demanti: Svetlana Aleksić demantuje informacije koje se odnose na nju, iznete u tekstu CIK-a od 01.06.2018.

Objavljeno: 04.06.2018.

Centar za istraživanje korupcije objavljuje da Svetlana Aleksić, službenica u MUP-u u Vrbasu, pomenuta u tekstu CIK-a, objavljenom 01.06.2018. pod naslovom „Ko je policajac koji je, zajedno sa sinom, uhapšen u Vrbasu zbog trgovine drogom“ demantuje informacije u tekstu koje se odnose na nju (tačno šesti paragraf odozgo, prva rečenica). Tačnije, u obraćanju CIK-u kazala je da te informacije nisu istinite i da ona nema nikakve veze  sa policajcem Stijepovićem, o kojem tekst govori, kao i da nema veze ni sa kakvim problematičnim, kriminalnim radnjama i grupacijama.

„Hoću da kažem da je neistina to za uplaćivanje na moj račun. Ne znam ništa, niti imam bilo kakve veze sa kriminalnim radnjama. Ja demantujem, nemam nikakve veze ni sa kim ili bilo kojom radnjom navedenom u tekstu. To nisu tačne informacije.“, rekla je Aleksić. I dodala da jeste zaposlena u MUP-u u Vrbasu, da radi u policijskoj stanici od 2002. godine, i da joj uhapšeni Stijepović bio kolega, ali ništa mimo toga, odnosno da nema nikakve povezanost sa radnjama i njegovim delovanjem.

Iako je prethodno rekla da će je novinarka zapamtiti zbog pisanja, kao i da će celokupna redakcija CIK snositi posledice, u poslednjem razgovoru sa predstavnicima CIK-a, koji su poštujući norme, dali mogućnost da demantuje tekst, Aleksić je navela da prethodno nije imala nameru da preti.

Ovim je redakcija CIK-a objavila demantovanje informacija koje se odnose na Aleksić Svetlanu u već pomenutom tekstu.

 

Redakcija CIK

Redakcija CIK osuđuje pretnje novinarki

Ko je policajac koji je, zajedno sa sinom, uhapšen u Vrbasu zbog trgovine drogom?

 

Leave a Reply