Zdravko Mamić osuđen na 6 i po godina zbog zloupotreba u Dinamu

Objavljeno: 07.06.2018.

Zdravko Mamić, bivši čelnik fudbalskog kluba Dinama iz Zagreba, osuđen je na šest i po godina zatvora, ali ta odluka nije konačna, jer će Apelacioni sud dati poslednju reč.

Na zakazanom suđenju u Osijeku, pored Mamića, i njegov brat Zoran je dobio kaznu od četiri godine i 11 meseci. Zdravko Mamić se tereti da je protivpravno od transfera hrvatskih reprezentativaca Dejana Lovrena i Luke Modriće, oštetio Dinamo za 15,7 miliona evra i za utaju poreza od 1,2 miliona.

Pomenuta dvojica su tada otišla u Lion, odnosno Totenhem, pri čemu su dobili 50 odsto od ukupnih suma transfera u pomenute klubove, a nakon toga su potpisali poseban aneks prema kojima su izjavili da Dinamo nema nikakvih dugovanja prema njima, a za uzvrat su tih 50 odsto morali da prebace na račune Zdravka i Zorana Mamića.

Takođe, direktor Hrvatskog fudbalskog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar dobili su kazne od tri godine, odnosno četiri godine i dva meseca.

Ipak, postoje još dva nivoa u čitavom procesu, posle kojih će se doneti konačna odluka, a shodno propisima, Mamići će moći da se žale.

Sud je naredio Zdravku Mamiću da mora da vrati nepunih osam miliona evra.

Izvor: Blic Sport

Leave a Reply