Nova prevara S.A.B grupe: Putnici prevareni, turistička inspekcija zatvorila S.A.B Travel

Objavljeno: 22.06.2018.

Piše: Katarina Stamatović

Turistička inspekcija, policijski službenici i predstavnici Yuta-e, našli su se na terenu, jer je turistička agencija S.A.B travel slagala klijente da su grčki partneri bankrotirali, usled čega su otkazana sva zakazana putovanja koja su putnici uredno isplatili, saznaje CIK.

Oštećeno preko 400 putnika

Okupljeni putnici ispred zaključanog S.A.B Travel-a u Deligradskoj ulici

Naime, samo dan pre nego što je trebalo da bude organizovan prevoz putnika za destinacije u Grčkoj, putnici su obavešteni da je agencija navodno zbog bankrota pojednih vlasnika kuća u Grčkoj i novih uslova plaćanja, primorana da otkaže sve polaske njihovih autobusa i ostalih putnika na sopstvenom prevozu. Osim toga, putem mejlova i društvenih mreža napomenuto je da se putovanja neće realizovati do kraja nedelje zbog prisustva inspekcije, a možda čak i do kraja sezone?!

Osim otkazanih sopstvenih i autobuskih prevoza „S.A.B travel“ je kako navode putnici izdavao i avionske karte bez pokrića, a preko 400 putnika je ostalo bez uplaćenih putovanja.

CIK je kontaktirao Nacionalnu Asocijaciju turističkih agencija Srbije (YUTA), koja je istakla da će putnici biti obeštećni u skladu sa pravilima, s obzirom na to da je „S.A.B Travel“ članica Yuta-e.
Iz Asocijacije ne znaju koji je tačan broj oštećenih, dok se ne podnesu sve žalbe i kako nisu ovlašćeni da govore u ime Asocijacije ističu da će više detalja biti dostupno od ponedeljka, kada se predstavnik YUTA-e bude vratio sa službenog putovanja.

Stevan Buđić, vlasnik „S.A.B“ grupe hapšen krajem 2017. zbog prevare

Obaveštenje na društvenim mrežama povodom otkazivanja putovanja

Vlasnik firme “SAB group” Stevan Buđić i njegov saradnik Miroslav Osatović uhapšeni su krajem 2017. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu. Oni se sumnjiče da su u periodu od 31. avgusta 2012. godine do danas pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe i svoja privredna društva.

Stevan Buđić jedan je od vlasnika S.A.B. Grupe, koju osim turističke agencije S.A.B Travel čine i kompanije S.A.B. Građevinar, specijalizovana za pružanje usluga iz oblasti projektovanja, investiranja, izgradnje i prodaje poslovnog i stambenog prostora po sistemu „ključ u ruke“ i S.A.B. Ambijent, kompanija za uvoz i prodaju svih vrsta opreme i materijala za uređenje enterijera.

CIK u svojim istraživanjima otkrio sve malverzacije Buđića

Podsećanja radi, stanarima zgrade u Ulici Vojvode Stepe 105, službenici ProCredit Banke su došli na vrata i obavestili ih o hipoteci na njihovoj imovini, za koju nisu uopšte znali. Investitor Stevan Buđić od koga su kupili stan i platili ga kešom, 2012. potpisao je ugovor o finansiranju izgradnje stambeno-poslovnog prostora sa ProCredit bankom od oko 1.5 miliona evra, dajući istu zgradu u zalog, a da pritom nije obavestio kupce stanova. Kako Buđić nije vratio novac za kredit banci, a na nejasan način ni banka nije uspela da zavede hipoteku u katastru Voždovac, stanari su bili u neznanju o teretu na imovini, a sad im preti gubitak krova nad glavom.

Zbog prevare preduzeća S.A.B stanarima preti ostanak bez krova nad glavom

Nastavak SAB Estetik: Sve ukazuje na propuste katastra i Buđića

Slučaj SAB Estetika pod istragom: Buđić falsifikovao papire?

Uhapšen Stevan Buđić direktor “SAB Estetika” zbog zloupotrebe 1.5 milona evra

Leave a Reply