Uhapšen Tomislav Vojnić Purčar zbog utaje poreza?

Objavljeno: 11.07.2018.

Kako CIK saznaje, u jednoj od akcija hapšenja Ministarstva unutrašnjih poslova, Poreske policije i nadležnog javnog tužilaštva lišen slobode je i Tomislav Vojnić Purčar, odgovorno lice DOO „Euro Steel Center” iz Subotice, zbog postojanja osnovane sumnje da je utajio porez. Purčar je, inače,  vlasnik “Lion grupe” i “Euro Gasa” o kojima je CIK već pisao. 

Kako je saopšteno iz MUP-a on je uhapšen kao zastupnik DOO “Euro Steel Centar” iz Subotice, dok  su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv  još nekoliko osoba zbog utaje poreza . Oni se sumnjiče da su u periodu od 29. oktobra 2012. do 15. aprila 2014. godine, kroz simulovane poslovne odnose i fiktivne fakture evidentirali netačne i nepotpune podatke i tako izbegli plaćanje poreza po više osnova, čime su budžet Republike Srbije oštetili za 25.110.831 dinara.

Krivične prijave podnete su protiv dgovornog lica PD „Euro Steel Center“ doo Subotica, odgovornog lica PD ”Agroplod exportimport” doo i PD ”Varel” doo, odgovornog lica PD „Duo agrar MB” doo iz Beograda, odgovornog lica PD “Europost” doo iz Zemuna, odgovornog lica PD ‘‘M.K.S.- inženjering” doo iz Šapca i odgovornog lica PD ‘‘Well D.O.N. international” doo iz Zemuna.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Podsetimo, Tomislav Vojnić Purčar već je bio hapšen u akciji “Signal” zbog utaje poreza od 169 miliona dinara, ali je pušten da se brani sa slobode istog dana odlukom Osnovnog suda u Subotici.

PROČITAJTE JOŠ: 

Vlasnik “Lion grupe” i “Euro Gasa” Purčar za utaju poreza od 169 miliona, pušten da se brani sa slobode

Vlasnik ”Lion grupe” Vojnić Purčar umešan i u stečaj firme “Hipol”

Vlasnik ”Lion grupe” Vojnić Purčar umešan i u stečaj firme “Hipol”- DRUGI DEO

 

Leave a Reply