Građani protestovali u Vojvode Stepe zbog nekažnjenih zloupotreba Buđića

Objavljeno: 12.07.2018.

Piše: Katarina Stamatović 

Prevareni stanari u Ulici Vojvode Stepe 105 protestovali su juče ispred zgrade na broju 105, a povodom toga  što investitor zgrade Stevan Buđić još uvek nije odgovarao za štetu koju je načinio stanarima, zbog čije krivice su zamalo i bili izbačeni na ulicu. Protestu su se pridružili i turisti koje je takođe firma Buđića, Sab travel, prevarila i ostavila bez letovanja u Grčkoj.

Investitor SAB Estetika je finansirao izgradnju zgrade putem pozajmice Prokredit banke u iznosu od 1.8 miliona evra, čije je vraćanje obezbedio hipotekom na zgradi. Takva garancija morala je postojati u Katastru upisana kao zabeležba o teretu na nepokretnosti, što se dogodilo tek nakon prodaje i poslednjeg stana.

Kako stanari kažu, za sve ove situacije u kojima su se našli,  krivi su  Banka, investitor Stevan Buđić, ali i katastar nepokretnosti.

Godinu dana kroz medije u borbi za svoje stanove

“Mi smo imali čiste ugovore, čak i oni koji su išli kod svojih notara nisu upućeni da na stanovima koje kupuju uopšte postoje upisani tereti”, kaže jedan od stanara Vojvode Stepe.

Stanari kažu da se godinu dana sami bore kroz medije da sačuvaju stanove koje su teško zaradili i platili sopstvenim novcem.

Foto CIK

“Niko od nadležnih još uvek nije reagovao. Buđić je uhapšen, ali je na slobodi ponovo”, kaže vlasnik stana u Vojvode Stepe i dodaje da čak ni posle prevarenih turista od strane SAB Travela kompanije istoimenog vlasnika niko ništa ne preduzima.

Oni navode da niko nije stao u njihovu zaštitu, dodajući da čak ni banka nikada nije objasnila nastalu situaciju.

Sa druge strane predstavnici Prokredita za CIK kazali su da stanari neće ostati bez stanova i će oni rešiti postupak putum suda koji se vodi protiv Stevana Buđića.

Iz Prokredita su za CIK napomenuli da će sve biti urađeno tako da interesi kupaca stanova budu u potpunosti zaštićeni i Banka neće naplaćivati svoja potraživanja aktiviranjem hipoteke, ističući da je Banka pronašla druge mehanizme da naplati svoje potraživanje.

Stanari zgrade u Vojvode Stepe najavili su novi protest ukoliko nadležne institucije ne stanu u njihovu zaštitu.

Podsetimo, poslednja afera Stevana Buđića desila se u proteklih nekoliko nedelja kada je njegova turistička agencija oštetila preko 6 hiljada turista koji su preko nje uplatili letovanje u Grčkoj, a ostali su bez aranžmana jer Sab travel nije platio svoje obaveze saradnicima u Grčkoj.

Foto CIK

 

PROČITAJTE JOŠ:

Prokredit banka za CIK o slučaju SAB: “Nećemo ostaviti stanare na ulici”

Zbog prevare preduzeća S.A.B stanarima preti ostanak bez krova nad glavom

NOVO: Vlasnik SAB Travela duguje državi oko pola miliona za PDV?!

Slučaj SAB Estetika pod istragom: Buđić falsifikovao papire?

Uhapšen Stevan Buđić direktor “SAB Estetika” zbog zloupotrebe 1.5 milona evra

 

 

 

Leave a Reply