Uhapšena dva saobraćajca iz Vranja: Osumnjičeni da su uzeli mito od 3.000 dinara

Objavljeno: 07.09.2018.

Saobraćajni policajci Policijske uprave Vranje, P.S. i G. C. uhapšeni su zbog sumnje da su 25. avgusta 2 časa u Vranju zahtevali i primili 3.000 dinara N.A. iz Vranja kako ne bi evidentirali saobraćajni prekršaj i kako ne bi izvršili njegovo alko testiranje.

Policijaci su uhapšeni u zajedničkoj akciji Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Sektora unutrašnje kontrole MUP. Srbije.

P.S. se osim ovog, sumnjiči za još jedan slučaj primanja mita kao i za više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

“U proteklom periodu P. S. je od izvesnog bugarskog državljanina zahtevao i primio novac u iznosu od 5.000 dinara kako bi mu predao podatke iz službene evidencije MUP-a Republike Srbije, iako navedeni podaci predstavljaju službenu tajnu. U proteklih nekoliko meseci imenovani P. S. je, prilikom obavljanja kontrole saobraćaja na više lokacija na teritoriji grada Vranja, propustio da evidentira očigledne saobraćajne prekršaje, za više lica, omogućavajući im na taj način da protiv njih ne bude podneta odgovarajuća prekršajna prijava”, navodi rukovodilac posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Ivana Simonovića.

Policajci su uhapšeni 5.septembra i određeno im je zadržavanje u trajanju do 48 sati.

Leave a Reply