U Somboru uhapšene tri osobe za iznudu u slučaju Kiš

Objavljeno: 08.01.2019.

Piše: Katarina Stamatović

U Somboru su prošle nedelje uhapšene tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično delo iznuda, odnosno da su prinudile građanina Sombora Jožefa Kiša,  da obustavi potraživanje duga koje je ostvario sudskim putem. Zbog pretnji, uništavanja privatne imovine, pa čak i paljenja porodične kuće, uhapšena je jedna punoletna osoba i dva maloletnika, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su Z. K. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo iznuda. Uhapšeni su i dvojica osamnaestogodišnjaka iz Sombora, koji se sumnjiče za krivično delo prinuda, dok je krivična prijava u redovnom postupku za isto krivično delo podneta protiv dvadesetdvogodišnjeg muškarca i dvojice sedamnaestogodišnjaka

Naime, sumnja se da su po nalogu Z.K. i uz posredovanje dvadesetdvogodišnjeg mladića, dvojica osamnaestogodišnjaka sa jednim sedamnaestogodišnjim maloletnikom u decembru prošle godine, u večernjim satima, ciglama razbijali stakla na vratima i izlogu prodavnice 48-godišnjeg muškarca iz Sombora. Takođe, sumnja se da su jedan od osamnaestogodišnjaka i dvojica sedamnaestogodišnjaka, 12. decembra prošle godine zapalili kapiju i deo zida porodične kuće ovog muškarca. Oni su, kako se sumnja, na ovaj način hteli da nateraju 48-godišnjeg muškarca da odustane od svojih potraživanja koja proističu iz ranije okončanog sudskog spora sa Z.K. Policijska uprava Sombor saopštila je da je po nalogu zamenika tužioca, Z.K. i dvojici osamnaestogodišnjaka određeno je zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

Podsećamo, CIK je već pisao priču građanina Sombora Jožefa Kiša, koji od 2003. prolazi pakao, a samo jer je platio preko 16 hiljada evra izvesnom Z.K. iz Sombora kako bi kupio automobil, a ovaj mu nije predao vozilo, niti mu vratio novac. Jožef je zatim pokrenuo postupak pred Sudom za naplatu duga, a od tada trpi pretnje, uvrede, uništavanje privatne imovine, koje su pre nepunih mesec dana kulminirale paljenjem porodične kuće.

ČITAJTE JOŠ

 

Priča Jožefa Kiša iz Sombora: Već 13 godina trpi nasilje zbog toga što je hteo da naplati dug

Leave a Reply