Novi detalji u slučaju Kiš: Nalogodavcu zakazano suđenje za 20.mart

Objavljeno: 08.03.2019.

Piše: Katarina Stamatović

Suđenje nalogodavcu (Z.K) koji je pre nekoliko meseci naložio paljenje porodičnog doma, kamenovanje, pretnje pa i ugrožavanje zdravlja u slučaju Jozefa Kiša, zakazano je za 20. mart u Osnovnom sudu u Somboru, kako saznaje CIK. Ipak, iako je nalogodavcu određen pritvor, porodica Kiš je u strahu da bi se do okončanja postupka, nalogodavac ipak ponovo mogao naći na slobodi.

Zbog sudskog postupka Z.K naložio kamenovanje i paljenje imovine

Agonija Jožefa Kiša iz Sombora, datira od 2003. godine, kada mu je naizgled, uobičajena kupovina automobila ugrozila život, sigurnost porodice i ostavila trag na samo zdravstveno stanje. Iste godine platio je preko 16 hiljada evra izvesnom Z.K. iz Sombora, a ovaj mu nije predao automobil za koji je dao novac. Jožef nakon toga pokreće postupak pred Sudom za naplatu duga, a onda je usledio pakao u njegovom životu. Direktne pretnje, napadi, kamenovanje njegove radnje autodelova, kao i zapaljena kapija njegove porodične kuće, što se može okarakterisati i kao pokušaj ubistva, o čemu je CIK već pisao.

Mada je Z.K u pritvoru, porodica Kiš je u strahu da će nalogodavac, ukoliko se pre okončanja postupka nađe na slobodi, pokušati neko novo krivčno delo, s obzirom na to da je kako kažu i ranije činio slična krivična dela i kršio izrečene mere zabrane prilaska.

Uhapšene tri osobe zbog prinude i pretnji

Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, početkom 2019. u Somboru uhapsili su Z. K. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo iznuda. Uhapšeni su i dvojica osamnaestogodišnjaka iz Sombora, koji se sumnjiče za krivično delo prinuda, dok je krivična prijava u redovnom postupku za isto krivično delo podneta protiv dvadesetdvogodišnjeg muškarca i dvojice sedamnaestogodišnjaka. Naime sumnja se da su po nalogu Z.K, u večernjim satima, ciglama razbijali stakla na vratima i izlogu prodavnice 48-godišnjeg muškarca iz Sombora, kao i das u zapalili kapiju I deo zida porodične kuće Jozefa Kiša, kako bi ga naterali da odustane od svojih potraživanja koja proističu iz ranije okončanog sudskog spora sa Z.K.

 

PROČITAJ JOŠ:

Priča Jožefa Kiša iz Sombora: Već 13 godina trpi nasilje zbog toga što je hteo da naplati dug

U Somboru uhapšene tri osobe za iznudu u slučaju Kiš

Leave a Reply