Britanski ambasador: Korupcija i nepotizam najveći problemi Prištine

Objavljeno: 18.03.2019.

Britanski ambasador u Prištini Ruri O`Konel ponovio je da su korupcija i nepotizam dva najozbiljnija problema sa kojima se suočava Kosovo. Realizacija projekta britanske ambasade za zapošljavanje na visokim rukovodećim pozicijama u privremenim prištinskim institucijama nazaduje zbog velikog uticaja politike, istakao je britanski diplomata.

Ruri O`Konel je ocenio da je neuspeh tog projekta, neuspeh Kosova, prenela je prištinska Koha.

“Uspeh ovog projekta je uspeh Kosova, ali njegov neuspeh je neuspeh Kosova. Ni kao ambasada ni kao partneri ne donosimo odluke, odluke donose kosovski zvaničnici. Nažalost, ove godine imamo imenovanje nekvalifikovanih osoba na pojedina radna mesta. Kosovska agencija za verifikaciju imovine je takav primer”, rekao je O’Konel.

Ocenivši da takav pristup uništava institucije, britanski ambasador je rekao da njegova zemlja ne odustaje od Kosova jer veruje da građani očekuju rezultate.

Pre više od godinu i po dana, predstavnici kosovskih institucija i britanska ambasada u Prištini potpisali su memorandum o razumevanju u vezi sa zapošljavanjem na višim rukovodećim pozicijama u prištinskim institucijama.

Izvor: RTS

 

Leave a Reply