NOVA POBEDA CIK-A:  Sud u Somboru doneo presudu protiv tri osobe u slučaju Kiš

Objavljeno: 24.06.2019.

Piše: Katarina Stamatović

Proteklog meseca, Osnovni sud u Somboru doneo je presudu  protiv Zorana Kunića zvanog „Mačak“  (1971) , Đorđa Petrovića (1996) i  maloletnog  D.S,  jer su u saizvršilaštvu počinili krivično delo ugrožavanja sigurnosti i krivično delo izazivanja opšte opasnosti,  kada su tokom 2018. godine u više navrata kamenovali imovinu porodice Kiš, a potom posle višemesečnih pretnji, kanisterima polili i zapalili kapiju porodične kuće, čime su ugrozili i narušili život porodice Kiš.

Presudom Osnovnog suda u Somboru, Zoran Kunić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i šest meseci, Đorđe Petrović kao saizvršilac na kaznu zatvora od jedne godine zatvora, dok je maloletnom D.S određena zavodska vaspitna mera, odnosno upućivanje u vaspitno-popravni dom.

Za sve tri osobe određena je mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenima, a punoletni Kunić i Petrović osuđeni su i na novčanu kaznu.

Svedok: Petrović se dvoumio u vezi sa davanjem iskaza

Jedan od svedoka, odnosno zamenik komandira policijske ispostave u Somboru, naveo je u svom iskazu da je kod Petrovića bio uočljiv strah pre davanja iskaza, pa i sutradan nakon davanja iskaza, te da je bilo evidentno da Petrović  strahuje od reakcije Kunića.

Svedok je naveo u par navrata da mu je okrivljeni više puta rekao da je “mrtav čovek” ukoliko takva izjava dospe na papir, te je sutradan nakon davanja iskaza, uz reči da mu je prećeno ubistvom istakao da mora povući svoju izjavu.

Zoran Kunić i Đorđe Petrović ranije osuđivani

Kako se navodi u presudi Zoran Kunić  ima bogat kriminalni dosije pa je tako osuđivan za kivična dela oštećenje poverilaca, posredovanje u vršenju prostitucije, krivično delo teška krađa, obljuba nad nemoćnim licem, ugrožavanje sigurnosti, krivično delo prikrivanja kao i krivično delo pranja novca.

Saizvršilac Đorđe Petrović, takođe je ranije osuđivan za krivična dela krađe i teške krađe kao i za krivično delo nasilje u porodici.

Oštećeni Jožef Kiš

Oštećeni Jožef Kiš

 

 

CIK je mesecima istraživao i pratio ovu priču, koja datira od 2003. godine, kada se naizgled, obična  kupovina automobila pretvorila u pretnje po život, zdravlje i imovinu porodice Kiš. Iste porodica je platila preko 16 hiljada evra  Zoranu Kuniću (1971) iz Sombora, kada on nakon uzimanja navedene sume novca nije predao automobil. Porodica nakon toga pokreće postupak pred Sudom za naplatu duga, a onda je usledio pakao u njegovom životu. Direktne pretnje, napadi, kamenovanje njegove radnje autodelova, kao i zapaljena kapija njegove porodične kuće, o čemu je CIK već pisao.

 

 

 

Pročitaj još:

Novi detalji u slučaju Kiš: Nalogodavcu zakazano suđenje za 20.mart

Priča Jožefa Kiša iz Sombora: Već 13 godina trpi nasilje zbog toga što je hteo da naplati dug

Leave a Reply