Obradović: Ceo SzS od danas u bojkotu

Izbor:Beta

Danas je opozicioni Savez za Srbiju i zvanično u celosti proglasio bojkot predstojećih izbora, nakon isteka krajnjeg roka koji je ranije bio najavljen (15. septembar) za ispunjenje njihovih zahteva za promene u Regulatornom telu za elektronske medije (REM), RTS-u i RTV-u.
“Svedoci smo da do 15. septembra promena nije bilo”, ocenio je Obradović.

On je tu odluku saopštio i pozivajući se na član 2. Sporazuma sa narodom koji je taj savez potpisao da neće učestvovati na predstojećim izborima dok se ne ispune uslovi za slobodne i fer izbore.

Obradović je kazao da je SzS “apsolutno veran svom potpisu na taj sporazum”.

On je podsetio i da je nedavno obeleženo godinu dana od osnivanja SzS-a i da su medju ključnim ciljevima tog saveza upravo slobodni i fer izbori.

On je naveo da SzS podržava studente iz “Jedan od pet miliona” koji blokiraju zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu i dodao da to “nije blokada, već odbrana Univerziteta u Beogradu”.

“Nastavljamo punom podrškom protestima”, rekao je Obradović i dodao da je važno omasoviti protest.

On je rekao da će dalji koraci bojkota biti razmatrani na narednim sednicama Predsedništva Saveza i dodao da će razgovarati i sa Inicijativom “Ne davimo Beograd” i Pokretom “Dosta je bilo” i drugim političkim organizacijama i nestranačkim ličnostima koji podržavaju bojkot.

Leave a Reply